Zmrzlina a sorbet
Zmrzlina je mražená pochoutka mnoha chutí, která se prodává v točené nebo tzv. kopečkové formě, ale i jako různé tzv. nanuky na dřívku nebo mražené krémy v obalech.
Velmi chutné a osvěžující jsou i zmražené ovocné sorbety.
Kuchařská škola
Zmrzlina se připravuje z různých směsí smetany nebo mléka, případně vody, cukru, vajec, rostlinných tuků a různých dalších přísad. Přísady zásadně ovlivňují chuť a barvu, používají se například různé druhy ovoce, čokoláda nebo vanilka.
Podle obsahu mléčného tuku je zmrzlina mléčná nebo smetanová, ale vyrábí a prodává se i zmrzlina vodová a ovocná, nebo i s rostlinným tukem.
Sorbety se připravují z různých druhů ovoce, jsou velmi chutné a osvěžující.
Domácí výroba zmrzliny i sorbetu je v poslední době stále častější. Mraznička je téměř v každé kuchyni, sehnat suroviny a různé formy na zmrzlinu a nanuky není žádný velký problém.