Slané pečivo
I když je v obchodech k dostání velké množství chleba a různých druhů slaného pečiva, je jejich pečení doma stále víc oblíbené. V domácnostech se mimo chleba velmi často pečou i bagety, tyčinky nebo různé záviny a koláče se slanými náplněmi.
Kuchařská škola
Chleba, rohlíků, housek, baget a dalších druhů slaného pečiva je na trhu k dostání mnoho, ale přesto je pečení doma stále víc oblíbené. Pečení usnadnily a urychlily domácí pekárny a samozřejmě i různé druhy pečicích směsí, které nahrazují klasické těsto. Pečicí směsi jsou poměrně kvalitní, ale některé druhy pečiva jsou chutnější a voňavější z klasicky připraveného těsta.
Vybavení a potřeby
K pečení slaného pečiva nejsou potřeba žádné speciální potřeby – většina je běžným vybavením každé kuchyně
K slanému pečení bude potřeba především
- větší mísa na zadělání a kynutí těsta
- větší vařečka
- mísa nebo cedník a čistá utěrka na vykynutí chlebového bochníku
- kuchyňská stěrka
- kuchyňský vál
Základní suroviny
Základní suroviny pro slané pečení jsou mouka, droždí, cukr krystal, sůl, kmín a voda, případně na potření máslo a vajíčko.
Na různé záviny nebo šátečky se slanou náplní je možné použít i listové těsto.
V současné době jsou už k dispozici i různé směsi na pečení, které přípravu těsta výrazně zjednoduší a urychlí.