Bonbóny a pralinky

Bonbon je cukrovinka, pocházející z Francie, kde se poprvé objevila v 17. století. Výroba bonbónů zaznamenala velký vývoj po druhé světové válce a postupně se začaly vyrábět v mnoha druzích.

Pralinky jsou velmi chutné sladké čokoládové plněné bonbóny. Pravděpodobně nejznámější jsou belgické pralinky, ale vyrábí se prakticky po celém světě a můžete si je dokonce připravit i sami doma.


Kuchařská škola

Bonbóny jsou k dostání mnoho druzích, některé z nich si doma můžete připravit také. Nejjednodušší na domácí výrobu jsou zcela jistě bonbóny želatinové, které můžete mít v různých příchutích a barvách.

Pralinky jsou nejchutnější čokoládové plněné bonbóny. Nemusíte si je kupovat - vynikající pralinky si můžete připravit i sami doma. Stačí k tomu kvalitní čokoláda, ingredience na náplň podle vaší chuti a formičky.

Obrázek  

Videorecept - Francouzské čokoládové lanýže

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.