Housky a rohlíky
Kvalita housek, rohlíků i dalšího pečiva je v některých pekařstvích už poměrně dobrá, ale slanému domácímu pečivu se nevyrovná. Upéct doma housky nebo rohlíky není ani složité.
Kuchařská škola
Domácí housky, rohlíky, banketky a podobné pečivo jsou chutnou a zajímavou alternativou profesionálním výrobkům. Můžete si je upéct například na rodinné oslavy, grilovaní párty,Vánoce, silvestrovské hostiny, Velikonoce a další podobné příležitosti. Na většinu těchto druhů pečiva je naprosto ideální klasické kynuté těsto.
Tvary slaného pečiva
Slané pečivo může mít mimo klasických housek nebo rohlíků i další různé tvary. Jejich vytvoření není složité.
Housky se splétají ze tří stejně silných a dlouhých úzkých válečků těsta.
Rohlíky se stáčejí z trojúhelníkového kousku těsta od širší strany k vrcholu a pak se mírně zahnou.
Uzel se sváže z delšího silnějšího válečku.
Žemle se vytvoří z malého bochánku, který se na horní části uprostřed nařízne nebo nastřihne kuchyňskými nůžkami.
Vlaštovka vznikne nastřihnutím konců uzle.
Videorecept - loupáky bez kynutí
Loupáky nejsou klasické slané pečivo, ale do této části zcela jistě patří...