Náplně

Na koláče, do buchet a další druhy pečiva se používají různé druhy náplní – nejčastěji tvarohové, makové a ovocné. Jejich příprava je poměrně jednoduchá, vždy je ale nutné používat kvalitní suroviny.

Kuchařská škola

Náplně se mohou umístit jak na povrch, tak do vnitřní části pečiva. Na koláče a buchty, kde je náplň rozprostřená jen na povrchu, se používá většinou jiné těsto, než u pečiva s náplní uvnitř – například u klasických kynutých buchet.

Obrázek

Druh náplně je nutné zvolit i podle toho, zda se koláč bude péct nebo jestli se jedná například o tzv. nepečené řezy, kdy se náplň jen ponechá nejčastěji v chladu ztuhnout. V případě klasického pečení s náplní uzavřenou mezi vrstvami těsta je nutné počítat s tím, že uvnitř se tvoří pára, která musí unikat. Aby horní část nepopraskala a náplň nevytekla, nařízněte horní část těsta ostrým nožem.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.