Polevy

Poleva určuje konečný vzhled dortu a podle jejího druhu i zdobení. Dortových polev je poměrně velké množství, většinu si můžete připravit sami, ale fondánové nebo marcipánové ale určitě lepší koupit hotové.

Kuchařská škola

Poleva na dort je důležitá, protože určuje konečný vzhled a také se jí přizpůsobuje případné zdobení. Dotrová poleva by svojí cutí měla odpovídat náplni.

Dortové polevy se připravují poměrně snadno, vždy ale musíte použít kvalitní suroviny a také dodržet předepsané postupy. Využít se dají i chuťově a vzhledově vynikající polevy kupované. Na marcipánové a fondánové polevy je výhodnější použít připravený marcipán nebo fondán.

Obrázek

Nejvíce používané druhy polev jsou

  • čokoládové
  • marcipánové
  • fondánové
  • šlehačkové
  • bílkové
  • žloutkové
  • citronové
  • ledové bílé
  • karamelové

Některé polevy - například čokoládová nebo šlehačková - se velmi často kombinují s různými druhy ovoce,  hladké polevy jsou většinou používané pro další možnosti cukrářského zdobení a používají se u slavnostnějších typů dortů. 

 

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.