Polevy
Poleva určuje konečný vzhled dortu a podle jejího druhu i zdobení. Dortových polev je poměrně velké množství, většinu si můžete připravit sami, ale fondánové nebo marcipánové ale určitě lepší koupit hotové.
Kuchařská škola
Poleva na dort je důležitá, protože určuje konečný vzhled a také se jí přizpůsobuje případné zdobení. Dotrová poleva by svojí cutí měla odpovídat náplni.
Dortové polevy se připravují poměrně snadno, vždy ale musíte použít kvalitní suroviny a také dodržet předepsané postupy. Využít se dají i chuťově a vzhledově vynikající polevy kupované. Na marcipánové a fondánové polevy je výhodnější použít připravený marcipán nebo fondán.
Nejvíce používané druhy polev jsou
- čokoládové
- marcipánové
- fondánové
- šlehačkové
- bílkové
- žloutkové
- citronové
- ledové bílé
- karamelové
Některé polevy - například čokoládová nebo šlehačková - se velmi často kombinují s různými druhy ovoce, hladké polevy jsou většinou používané pro další možnosti cukrářského zdobení a používají se u slavnostnějších typů dortů.