Korejská kuchařka
Korejská kuchyně není tak známá, jako třeba čínská nebo vietnamská, jídla jsou ovšem také vynikající. Většinou mají poměrně výraznou chuť, základem je vařená rýže, zelenina, drůbeží maso a samozřejmě koření. Tato kuchařka korejské kuchyně obsahuje mnoho originálních jídel, které vás mile překvapí svojí chutí i jednoduchostí přípravy.
Ostatní
Hovězí s cibulkou a chilli omáčkou
Nasucho opražíme sezamová semínka dozlatova, roztlučeme je a smícháme s nasekanými stroužky česneku, nasekaným zázvorem, cukrem, sójovou omáčkou a olejem. Směs umixujeme do pasty. Do marinády pak vložíme nudličky masa, obalíme je a marinujeme čtyři hodiny v ledničce. Na silnostěnné pánvi s rozpáleným olejem smažíme dvě minuty maso, obrátíme a ozdobíme kolečky jarní cibulky. Podáváme s chilli omáčkou.Celý receptKim chee
Čínské zelí podélně rozčtvrtíme, omyjeme a necháme okapat. Košťál odstraníme, mezi listy nasypeme 2lžíce soli, dáme do mísy a zakryté necháme 5h odležet. Poté omyjeme studenou vodou, necháme okapat a osušíme. Papriku přepůlíme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem, 5lžícemi vody a pálivou paprikou. Směs koření a paprikové nudličky rozdělíme... Celý receptRýže s kaštany a houbami na česneku
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, namočíme do studené vody na 30 minut a necháme ji potom 10 minut odkapávat. Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a necháme 3 hodiny máčet. Kaštany oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na plátky tak, abychom zachovali tvar hub. Piniové oříšky oloupeme a osušíme utěrkou. Ženšen omyjme, odkrojíme vrchní část a nakrájíme jej na plátky. Červený pepř... Celý receptZeleninová rýže s masem
Rýži namočíme na 30 minut do studené vody, poté necháme okapat, dýni nakrájíme nejprve na 6 cm dlouhé špalíky, ty rozpůlíme, nakonec tyto poloviční špalíčky nasolíme, osušíme v utěrce a nasekáme na tenké, delší plátky ve tvaru zápalek. Očištěný a opláchnutý kořen zvonku rozsekáme na nudličky, ochutíme solí a 10 minut necháme uležet. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky velikosti zápalek.... Celý receptRýžové rolky
Suroviny na kořenící omáčky promícháme. Rýži namočíme na 30 minut a necháme okapat a nakrájíme na nudličky okurku, mrkev a ředkev. Nudličky salátové okurky jemně prosolíme, necháme 5 minut uležet a potom je vymačkáme v utěrce. Kořen lopuchu oloupeme a naložíme do octa. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostičky a marinujeme v kořenící omáčce s řasami a česnekem, kterou jsme si připravili. Vejce ochutíme... Celý receptRýžová kaše s fazolemi
Opláchnutou rýži dáme na 2 hodiny namočit a potom ji necháme na sítku okapat. Fazole přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Fazole dáme vařit 3 minuty do vroucí vody a po třech minutách varu je slijeme a dáme vařit do čerstvé vroucí vody. V nové vroucí vodě vaříme fazole 10 minut a dále je vaříme na mírnějším plameni 80 minut do jejich změknutí. Vařené fazole slijeme a ještě horké rozmačkáme přes síto dřevěno... Celý recept

Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.