Rýže s kaštany a houbami na česneku

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
190 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, namočíme do studené vody na 30 minut a necháme ji potom 10 minut odkapávat. Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a necháme 3 hodiny máčet. Kaštany oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na plátky tak, abychom zachovali tvar hub.
  • 2
    Piniové oříšky oloupeme a osušíme utěrkou. Ženšen omyjme, odkrojíme vrchní část a nakrájíme jej na plátky. Červený pepř nameleme na mlýnku na koření.
  • 3
    Do hlubšího hrnce dáme připravenou rýži, fazole, kousky kaštanů, plátky hub a ženšenu a vše zalijeme vodou tak, aby byly suroviny ponořené a přivedeme k varu. Po dosažení varu vaříme směs ještě
  • 4
    3 minuty. Potom snížíme teplotu a přidáme kousky ginkgo, piniové oříšky a vaříme dalších 10 minut.
  • 5
    Po těchto 10 minutách je pokrm hotový. Necháme ještě dalších 10 minut odstát v hrnci. Pokrm podáváme horký, v miskách, přelitý kořenící omáčkou.
  • 6
    Kořenící omáčka:
  • 7
    Sojovou omáčku smícháme se sekanou cibulkou, nasekaným česnekem, mletým červeným pepřem, sezamovou solí, černým mletým pepřem a sezamovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.