Rýže s kaštany a houbami na česneku
60 min.
Ingredience
- 360gramůRýže loupaná
- 90gramůLepkavá rýže
- 30gramůFazole
- 60gramůKaštany jedlé
- 37gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůOříšky piniové
- 25gramůŽenšen
- 600mililitrůVoda pitná
- 24gramůGinkgo
- Kořenící omáčka
- 54mililitrůOmáčka sójová
- 14gramůCibule
- 5,5gramůČesnek
- 6gramůSůl
- 8mililitrůOlej sezamový
- 0,13lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř červený celý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
190 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, namočíme do studené vody na 30 minut a necháme ji potom 10 minut odkapávat. Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a necháme 3 hodiny máčet. Kaštany oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na plátky tak, abychom zachovali tvar hub.
- 2Piniové oříšky oloupeme a osušíme utěrkou. Ženšen omyjme, odkrojíme vrchní část a nakrájíme jej na plátky. Červený pepř nameleme na mlýnku na koření.
- 3Do hlubšího hrnce dáme připravenou rýži, fazole, kousky kaštanů, plátky hub a ženšenu a vše zalijeme vodou tak, aby byly suroviny ponořené a přivedeme k varu. Po dosažení varu vaříme směs ještě
- 43 minuty. Potom snížíme teplotu a přidáme kousky ginkgo, piniové oříšky a vaříme dalších 10 minut.
- 5Po těchto 10 minutách je pokrm hotový. Necháme ještě dalších 10 minut odstát v hrnci. Pokrm podáváme horký, v miskách, přelitý kořenící omáčkou.
- 6Kořenící omáčka:
- 7Sojovou omáčku smícháme se sekanou cibulkou, nasekaným česnekem, mletým červeným pepřem, sezamovou solí, černým mletým pepřem a sezamovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.