Zeleninová rýže s masem
70 min.
Ingredience
- 90mililitrůVoda pitná
- 300gramůDýně
- 200gramůZvonek kořen
- 120gramůHovězí kýta
- 200gramůKapradí
- 300gramůRýže loupaná
- 0,5lžičkaSůl
- Kořenící omáčka
- 18mililitrůOmáčka sójová
- 5lžicCukr krupice
- 9gramůCibule
- 5,5gramůČesnek
- 0,3gramPepř černý mletý
- 0,5gramSůl
- 19mililitrůOlej sezamový
- Smažená pasta z červené papriky
- 5lžicPapriková pasta sladká
- 20gramůHovězí maso zadní
- 9gramůCibule
- 5,5gramůČesnek
- 90mililitrůVoda pitná
- 5lžicCukr krupice
- 19mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Rýži namočíme na 30 minut do studené vody, poté necháme okapat, dýni nakrájíme nejprve na 6 cm dlouhé špalíky, ty rozpůlíme, nakonec tyto poloviční špalíčky nasolíme, osušíme v utěrce a nasekáme na tenké, delší plátky ve tvaru zápalek. Očištěný a opláchnutý kořen zvonku rozsekáme na nudličky, ochutíme solí a 10 minut necháme uležet. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky velikosti zápalek.
- 2Kapradí propláchneme a smícháme s masovými nudličkami. Masové nudličky s kapradím promícháme s kořenicí omáčkou. V pánvi na rozehřátém másle necháme ztuhnout vejce, poté ho pokrájíme na nudličky. V hrnci přivedeme k varu vodu s rýží, vaříme asi 4 minuty, následně oheň zmírníme a vaříme další 3 minuty. Poté rýži dusíme dalších 10 minut, aby došla do měkka. V pánvi na oleji opečeme kousky dýně, odložíme na talíř a každý kousek odělíme. Na oleji orestujeme nudličky hovězí kýty s kořenicí omáčkou i kapradím a chaluhy, rozlámané na větší kousky. Ještě jednou na rozpáleném oleji orestujeme masové nudličky, tentokrát je promícháme se smaženou pastou z červené papriky, nasekanou cibulkou, česnekem a polovinou sezamového oleje. Pokrm ochutíme cukrem. Tuto směs restujeme 2 minuty za stálého míchání. Masovou restovanou směs podáváme teplou s připravenou vařenou rýží.
- 3Kořenící omáčka: suroviny na kořenící omáčku vložíme do misky a dobře promícháme.
- 4Smažená pasta z červené papriky: nasekanou cibuli, česnek i pastu z červené papriky zalijeme 6 lžícemi vody, 1,5 lžící cukru a 1,5 lžící sezamového oleje, následně orestujeme na pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.