Rýžové rolky
90 min.
Ingredience
- 360gramůRýže loupaná
- 200mililitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
- 80gramůHovězí maso zadní
- 1. Koření na rýži
- 2gramySůl
- 50gramůMrkev kořen
- 0,5kusOkurka salátová
- 70gramůŘedkev
- 100gramůLopuch kořen
- 17mililitrůOcet vinný
- 200mililitrůVoda pitná
- 13mililitrůOlej sezamový
- 2.Kořenící omáčka
- 12mililitrůOmáčka sójová
- 200mililitrůVoda pitná
- 2gramyCukr krupice
- 5mililitrůVíno rýžové čínské
- 3. Kořenící omáčka
- 12mililitrůOmáčka sójová
- 2gramyCukr krupice
- 1,4gramyČesnek
- 2gramySůl
- 13mililitrůOlej sezamový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůŘasa Nori
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej stolní
- 2,3gramyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Suroviny na kořenící omáčky promícháme. Rýži namočíme na 30 minut a necháme okapat a nakrájíme na nudličky okurku, mrkev a ředkev. Nudličky salátové okurky jemně prosolíme, necháme 5 minut uležet a potom je vymačkáme v utěrce. Kořen lopuchu oloupeme a naložíme do octa. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostičky a marinujeme v kořenící omáčce s řasami a česnekem, kterou jsme si připravili. Vejce ochutíme solí, rozšleháme a usmažíme z nich tenké omelety.
- 2Rýži přivedeme k varu v hrnci s vodou a vaříme 4 minuty, potom oheň zmírníme a vaříme 3 minuty. Když rýže nabobtná, vaříme ji dále na mírném plameni 10 minut. Po uvaření rýži ochutíme solí a sezamovým olejem.
- 3Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou mrkev a nudličky okurky. Na další pánvi orestujeme kousky kořene lopuchu, které zalijeme připravenou kořenící omáčkou, a potom je restujeme i s omáčkou dalších 10 minut.
- 4Omeletu nakrájíme na proužky. Na střední teplotě orestujeme dále plátky řas. Na orestované plátky řas rozložíme vařenou rýži, kousky připravené mrkve, marinované okurky, masa, lopuchu a proužky vaječných omelet.
- 5Orestované řasy, které jsme naplnili připravenými surovinami, zavineme do válečků o průměru 4 cm,a ty potom nakrájíme na kolečka. Servírujeme studené, jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.