Kuchařka jídel bez vajec
Alergie na vejce - především vaječný bílek – znamená určitá omezení, ale i tak může strava být pestrá a chutná. V případě alergie na vaječný žloutek stačí jen jeho tepelná úprava. Naše kuchařka na jídla bez vajec vás o tom zcela jistě přesvědčí. Vyzkoušejte ověřená jídla – různé polévky, rizoto, maso ale třeba i moučníky!
Ostatní
Husí játra s mandlemi
Omytá játra osušíme a posolíme. Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden). Připravená játra vložíme do horkého sádla tak, aby byla ponořená(sádlo nesmí být přepálené). Na mírném ohni je vaříme v sádle asi půl hodiny. Játra se podávají teplá s chlebem, jsou však chutná i studená.Celý receptJogurtový dresink s pomerančem
Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji v míse se smetanou a jorgurtem. Dochutíme solí a pepřem. Dresink je vhodný na zeleninové a těstovinové saláty.Celý receptPolévka rybí
Zeleninu očistíme a nastrouháme, dusíme na trošce másla v hrnci. Ze zbylého másla uděláme jíšku. Povaříme rybí části s kořením. Obereme maso a vývar přecedíme. Do hrnce se zeleninou nalijeme vývar, přidáme jíšku a rozmícháme. Přidáme obrané maso a na prkénku nožem naškrábané mlíčí a jikry. Povaříme polévku, přidáme muškátový oříšek, osolíme a opepříme.Celý receptUzená polévka s kroupami
Uzená žebra zalijeme vodou, přidáme libeček, bobkový list, nové koření, pepř a vaříme asi hodinu do změknutí. Kroupy zalijeme dvojnásobkem vody a uvaříme doměkka. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, nalijeme na ní vývar z žeber, přidáme pokrájenou mrkev a vaříme asi 10 minut. Obereme maso z žeber a spolu s kroupami ho dáme do polévky, ještě 5 minut povaříme, dle chuti přisolíme, přisypeme majoránku a nasekanou petrželku.Celý receptTvarohová pomazánka s mrkví
Tvaroh rozmícháme s mlékem nebo bílým jogurtem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jemně nastrouhanou mrkev, sůl a vše důkladně promícháme.Celý receptTvarohová pomazánka se šunkou
Máslo rozšleháme v misce a přidáme prolisovaný tvaroh. Dále přidáme jemně nakrájenou šunku a podle potřeby mléko a sůl, aby pomazánka byla jemná.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.