Kuchařka jídel z krůtího masa
Kuchařka na jídla z krůtího masa, podle kterých si můžete připravit krůtí stehna nebo medailonky nebo vynikající krůtí guláš, samozřejmě nechybí ani pečená krůta. Krůtí maso je velmi kvalitní a lehce stravitelné, labužníci tvrdí, že má devět chutí. Vychutnejte si ho podle naší kuchařky i vy!
Ostatní
Krůtí prsa na medu
Omytá krůtí prsa nakrájíme na plátky a naklepeme. Maso osolíme, opepříme a připravíme medovou zálivku. Olivový olej smícháme s medem a prošleháme vidličkou. Maso dáme marinovat do omáčky na několik hodin, nejlépe přes noc. Poté grilujeme maso z obou stran dozlatova.Celý receptRajská polévka s krůtím masem a krupkami
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a za stálého míchání na něm asi 5 minut opékáme na kousky nakrájené krůtí maso. Přidáme na kolečka nakrájený celer a mrkev, rajčata, na drobno nakrájenou cibuli, rajský protlak, krupky, čočku a zalijeme vývarem. Dochutíme majoránkou a tymiánem, solí a trochou pepře. Polévku přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 50 - 60 minut, dokud zelenina a krupky nezměknou. Hotovou polévku odstavíme, vmícháme do ní tabasco a sekanou petrželku a podáváme.Celý receptPlněné krůtí řízky
Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, rozklepeme do šířky, osolíme a opepříme. Každý řízek poklademe dvěma plátky anglické slaniny, přidáme hranolek sýra a maso přeložíme v půli. Okraje sklepneme paličkou, upevníme jehlami. Naplněné řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a zvolna je usmažíme na oleji. Ihned podáváme.Celý receptJemný krůtí salát s hráškem
Krůtí řízky omyjeme a povaříme v osolené vodě 10 - 12 minut. Hrášek rozmrazíme a mandarinky necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme, nakrájíme na dílky. Na dresink dohladka vymícháme lučinu s jogurtem, osolíme, opepříme a ochutíme koňakem. Povařené vychladlé maso rozkrájíme na proužky. Mísu vyložíme omytými, na proužky pokrájenými salátovými listy. Všechny připravené suroviny kromě vajec rozložíme na salát, přelijeme dresinkem a ozdobíme dílky vajec.Celý receptPolévka z růžičkové kapusty se sýrem
Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a vaříme asi 25 minut. Několik kapustiček vyjmeme, otrháme lístky a odložíme stranou. Zbylé růžičky kapusty ve vývaru jemně rozmixujeme. Krůtí šunku nakrájíme na nudličky a spolu se zakysanou smetanou vmícháme do polévky. Krátce ohřejeme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Polévku rozdělíme do šálků, posypeme na kostičky nakrájenou feferonkou, nastrouhaným sýrem a lístky růžičkové kapusty. Ihned podáváme.Celý receptKrůtí kousky s kukuřicí
Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a osmahneme na oleji. Očištěnou mrkev a pórek jemně nakrájíme a přidáme k masu. Podlijeme 2 dl vody a dusíme, až maso změkne. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, pod pokličkou podusíme 2 minuty, promícháme, podlijeme trochou vody a krátce povaříme. Potom přidáme okapanou kukuřici, promícháme, krátce prohřejeme a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.