Kuchařka - Nigella Lawsonová
Nigella Lawsonová je známá především ve Velké Británii. Je autorkou mnoha kuchařských knih a moderátorka gastronomických televizních show. K vaření, ale především konzumaci, má velmi osobitý přístup. Tato kuchařka Nigelly Lawsonové nabízí její vynikající jídla a uvařit si je doma nyní můžete i vy.
Ostatní
Steaky z lososa s hráškem
Steaky z lososa omyjeme studenou vodou a osušíme, poté je prudce osmahneme v rozehřáté pánvi bez oleje a vyjmeme. Z octa, cukru, soli a oleje smícháme zálivku, kterou každý steak pokapeme a maso dáme do chladna marinovat. Hráškové lusky slijeme a necháme okapat, krátce osmažíme na pánvi a rozdělíme na talíře. Přidáme k nim plátky lososa, pokapeme zbývající zálivkou a podáváme.Celý receptVepřové kotlety s hořčicovou omáčkou
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z každé strany opékáme 5 minut. Poté je vyjmeme a dáme na nahřátý talíř. Do pánve k výpeku vmícháme hořčici a smetanu, omáčku krátce provaříme a dochutíme pepřem a solí. Kotlety na talíři přelijeme hořčicovou omáčkou a podáváme.Celý receptKrůtí řízky s okurkami a koprem
Nakládané okurky necháme okapat a pak je nadrobno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou a jemné snítky najemno nasekáme. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na tenké plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a prudce v něm z obou stran osmažíme připravené plátky masa. Pak je vyjmeme a odložíme na předehřátý talíř. Do výpeku v pánvi přimícháme vermut s nakrájenou okurkou, omáčku dochutíme pepřem a solí a krátce provaříme. Krůtí řízky na servírovacích talířích přelijeme okurkovou omáčkou, posypeme nasekaným koprem a podáváme.Celý receptBrokolice s hořčicovo - kaparovou omáčkou
Brokolici omyjeme, rozebereme a uvaříme v osolené vodě doměkka. V nízkém hrnci na mírném ohni smícháme máslo, hořčici a citronovou šťávu s kapary. Omáčku za stálého míchání krátce provaříme a dochutíme solí. Poté omáčku nalijeme na uvařenou okapanou teplou brokolici a podáváme.Celý receptOvocné fondue s karamelovou omáčkou
Jahody a hroznové víno opláchneme studenou vodou, banán oloupeme a nakrájíme na kolečka, ananas rozkrájíme na menší kousky. V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přilijeme sirup, přisypeme cukr a vše za stálého míchání vaříme přibližně 5 minut. Poté přimícháme smetanu a mícháme, dokud nevznikne hladká jemná omáčka. Omáčku rozlijeme do dvou misek, přidáme ovoce a podáváme.Celý receptKrevety s omáčkou z harissy
Krevety uvaříme v osolené vodě a necháme je okapat. V misce z majonézy, harissy, limetkové šťávy a medu smícháme omáčku, kterou rozdělíme do misek. Uvařené krevety dáme na servírovací mísu a podáváme s připravenou omáčkou.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.