Kuchařka pro batolata
Kuchařka jídel pro batolata vám zaručí, že vaše děti budou jíst chutně a především zdravě. Najdete zde především různé polévky, zeleninu i ovoce v mnoha úpravách, vhodných pro batolata. Možností je víc, než si často myslíte a určitě si v této jedinečné kuchařce pro vaše dítě vyberete ty nejlepší.
Ostatní
Kuřecí vývar s ovesnými vločkami a zeleninou
Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme s natí petrželky. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Když je maso hotové vyjmeme jej a do vývaru dáme mrkev, hrášek a ovesné vločky. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Poté rozmixujeme a přidáme lžičku slunečnicového oleje.Celý receptZeleninová kaše pro děti
Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku. Zeleninu očistíme, omyjeme a v malém množství mírně osolené vody ji uvaříme. K měkké zelenině přidáme 8 dkg jíšky a ponorným mixérem mixujeme asi 1 minutu. Zahoustlou kaši ještě dobře povaříme.Celý receptBramborová mrkvová polévka
Oloupanou bramboru nakrájíme na kostičky. Zeleninový vývar nalijeme do hrnce, přidáme bramboru a vaříme pod pokličkou. Po chvíli přidáme oloupanou, na tenká kolečka nastrouhanou mrkev a dále vaříme asi 15 minut. Uvařenou zeleninu můžeme propasírovat přes síto. Polévku osolíme, opepříme a posypeme jemně nasekanou petrželkou. Polévku podáváme dětem od 1 roku.Celý receptMrkvová rýže
Mrkev oloupeme, nahrubo nastrouháme a podusíme na lžíci másla. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 250 ml vody a uvedeme do varu. Vše dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 20 minut. Do vařené rýže vmícháme zbylé máslo, ovčí sýr a pomerančovou šťávu. Pokrm upravíme na talíř a podáváme.Celý receptRýžová kaše s meruňkami
Omyté, vypeckované meruňky krátce povaříme s cukrem v 1 dl vody. Meruňky rozmixujeme s teplou vařenou rýží a mlékem. Kaši podle chuti přisladíme a ihned podáváme.Celý receptCelerová kaše s kuřecím masem
Brambory vaříme ve slupce asi 25 minut, scedíme je, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Omytý celer nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omytá kuřecí prsa nadrobno nakrájíme. Celer podusíme na lžíci másla, přidáme 2 lžíce vody a dusíme asi 20 minut doměkka. Po 10 minutách přidáme nakrájené maso. Petrželku omyjeme a lístky vmícháme do celeru s masem. Vše rozmixujeme. Pyré smícháme s bramborami, zředíme zbylým máslem a stejným množstvím vody, aby vznikla hustá kaše.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.