Kuchařka pro diabetiky
Dieta při cukrovce se musí přísně dodržovat a strava má určitá omezení. Naše kuchařka pro diabetiky byla sestavena odborníky a obsahuje opravdu velmi chutná jídla, která zdravotní stav neohrozí a v mnoha případech ho naopak ještě zlepší. Využijte naši speciální kuchařku pro diabetiky!
Ostatní
Vajíčkový salát s jogurtem
Nastrouháme sýr a mrkev najemno. Šunku a pórek nakrájíme na nudličky, vejce, okurku a jablko na kostky. Vše pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme a promícháme. V jogurtu rozmícháme Diachrom, přidáme papriku, tatarku a promícháme. Zálivku dáme do salátu a promícháme.Celý receptZelný salát s jablky a vínem
Omyté červené zelí nakrouháme na nudličky. Spaříme vroucí vodou a necháme okapat a vychladnout. V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100ml studené vody. Zálivku zamícháme. Kuličky vína rozpůlíme, oloupané jablko nastrouháme a vše přidáme k zelí, které vychladlo. Zalijeme zálivkou, promícháme a dáme vychladit.Celý receptHovězí po zahradnicku
Omyté maso nasucho opečeme, podlijeme vývarem z kostí, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Prolisujeme a povaříme. Do hotového pokrmu přidáme kousek másla a nasekanou petrželku.Celý receptPřírodní hovězí guláš
Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem z cibule a dusíme. Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. Do hotového pokrmu přidáme kousek másla.Celý receptObložené filé
Porce filé osolíme a lehce obalíme v mouce. Pečeme na oleji po každé straně asi 8 minut. Oloupanou cibuli a česnek jemně nakrájíme, osmažíme na oleji a přidáme omytá, nakrájená rajčata a natě. Necháme na ohni asi 2-3 minuty a ihned obkládáme opečené filé.Celý receptKedlubna zapékaná s uzeninou
Oloupané, na kostičky nakrájené kedlubny vložíme na máslo, osolíme, opepříme a podusíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě dáváme vrstvy dušené kedlubny a jemně nakrájeného salámu tak, aby spodní a vrchní vrstvu tvořily kedlubny. Zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme zapéci. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.