Ajun
140 min.
Ingredience
- 6kusůKuřecí prsa
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 4kusyArtyčoky
- 60gramůSýr Čedar
- Na náplň
- 4kusyArtyčoky
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 6kusůMrkev kořen
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžícePetržel - nať
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžičkaBazalka sušená
- 10kusůPepř růžový mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- Na pekáč
- Na přílohu a ozdobu
- Na vaření
- 900gramůBrambory rané
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 6kusůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1471 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
48 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
89 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem.
- 2Omytá kuřecí prsa podélně rozpůlíme, ale nedokrojíme do konce. Maso osolíme a okořeníme, poté naplníme náplní. Artyčoky očistíme a vydlabeme.
- 3Na náplň očistíme mrkev, artyčoky a žampiony. Vše nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně posekáme, zelený pepř hrubě podrtíme. Všechny suroviny na náplň dobře promícháme.
- 4Naplněná kuřecí prsa vložíme do pekáče spolu s vydlabanými artyčoky naplněnými zbylou náplní. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, až je maso měkké.
- 5V mezičase očistíme mrkev a brambory, brambory nakrájíme na osminky, a v osolené vodě povaříme do poloměkka.
- 6Povařenou mrkev nakrájíme na silná kolečka a na 60 g másla smažíme, až mrkev zkaramelizuje, poté ji osolíme 0,25 lžičkou soli.
- 7Povařené brambory dáme do pekáčku na 60 g másla, osolíme 0,25 lžičkou soli a pečeme v troubě na 200 °C.
- 8Upečená kuřecí prsa posypeme strouhaným čedarem, vložíme do trouby a necháme sýr zapéct.
- 9Kuřecí prsa podáváme obložené kolečkem ananasu, na něj položíme upečený plněný artyčok, jehož vršek ozdobíme olivou. Prso z druhé strany obložíme zkaramelizovanou mrkví a pečenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.