Ajun

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1471 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
48 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
89 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem.
  • 2
    Omytá kuřecí prsa podélně rozpůlíme, ale nedokrojíme do konce. Maso osolíme a okořeníme, poté naplníme náplní. Artyčoky očistíme a vydlabeme.
  • 3
    Na náplň očistíme mrkev, artyčoky a žampiony. Vše nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně posekáme, zelený pepř hrubě podrtíme. Všechny suroviny na náplň dobře promícháme.
  • 4
    Naplněná kuřecí prsa vložíme do pekáče spolu s vydlabanými artyčoky naplněnými zbylou náplní. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, až je maso měkké.
  • 5
    V mezičase očistíme mrkev a brambory, brambory nakrájíme na osminky, a v osolené vodě povaříme do poloměkka.
  • 6
    Povařenou mrkev nakrájíme na silná kolečka a na 60 g másla smažíme, až mrkev zkaramelizuje, poté ji osolíme 0,25 lžičkou soli.
  • 7
    Povařené brambory dáme do pekáčku na 60 g másla, osolíme 0,25 lžičkou soli a pečeme v troubě na 200 °C.
  • 8
    Upečená kuřecí prsa posypeme strouhaným čedarem, vložíme do trouby a necháme sýr zapéct.
  • 9
    Kuřecí prsa podáváme obložené kolečkem ananasu, na něj položíme upečený plněný artyčok, jehož vršek ozdobíme olivou. Prso z druhé strany obložíme zkaramelizovanou mrkví a pečenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.