Amírstánský vařený beránek
80 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová plec
- 4kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 250gramůJogurt bílý
- 60gramůMandle
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaKardamom
- 6kusůHřebíček
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 0,75litrMléko kokosové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
67 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V jogurtu rozmícháme kari koření se špetkou soli, vložíme maso nakrájené na kostky, necháme cca 30 minut marinovat.
- 2Mezitím povaříme ve vodě loupané mandle, poté je nasekáme a rozetřeme. V kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, utřený česnek, skořici, kardamom, hřebíček a zázvor. Přidáme maso i s marinádou, mandle, pálivou papriku, osolíme a podlijeme vodou. Zahříváme, přilijeme kokosové mléko a vaříme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.