Arabská rybí polévka
60 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaHořčičné semínko
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 600gramůMořská štika - filety
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaŠafrán
- 1lžičkaJalovec
- 0,5šálekKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
141 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé nakrájíme, vložíme do vroucí vody, okořeníme a mírným varem vaříme 20 minut.
- 2Filety očistíme, nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Opranou nať osušíme, nasekáme a spolu se zeleninou orestujeme na rozpáleném oleji. Nať koriandru omyjeme a nasekáme.
- 3Polévku scedíme a opět uvedeme do varu. Přidáme kousky filetů, zeleninu a koriandr a povaříme 8 minut. Polévka by měla mít výraznější chuť, proto více okořeníme. Rozšlehaný žloutek vlijeme do polévky, zjemníme citronovou šťávou a již nevaříme.
- 4Polévku naservírujeme a ozdobíme koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.