Arabský chléb s bulgurovými koláčky
35 min.
Ingredience
- 2lžíceČesnekové máslo
- 4plátkyChléb Pita
- Placky
- 100gramůBulgur
- 3decilitryVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáta
- 1lžíceMeduňka
- 50gramůSýr Feta
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Zeleninová obloha
- 200gramůOkurka salátová
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule červená
- 4lžíceMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát.
- 2Arabský chléb (4 ks) rozkrojíme tak, aby vznikly kapsy, vnitřek potřeme česnekovým máslem.
- 3Očistíme česnek, jarní cibulku, petrželku, mátu a meduňku. Bylinky s cibulkou pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, který jsme vymačkali z přebytečné vody. Ochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem a vše dobře promícháme. Ze směsi utvoříme tenčí placičky, které vložíme do chleba.
- 4Omyjeme salátovou okurku, rajčata a červenou cibuli. Vše nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a vložíme do chlebů. Zeleninu potřeme majonézou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.