Arabský chléb s bulgurovými koláčky

35 min.
Saúdská Arábie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát.
  • 2
    Arabský chléb (4 ks) rozkrojíme tak, aby vznikly kapsy, vnitřek potřeme česnekovým máslem.
  • 3
    Očistíme česnek, jarní cibulku, petrželku, mátu a meduňku. Bylinky s cibulkou pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, který jsme vymačkali z přebytečné vody. Ochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem a vše dobře promícháme. Ze směsi utvoříme tenčí placičky, které vložíme do chleba.
  • 4
    Omyjeme salátovou okurku, rajčata a červenou cibuli. Vše nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a vložíme do chlebů. Zeleninu potřeme majonézou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.