Arabský rýžový salát
50 min.
Ingredience
- Dresink
- 2kusyJogurt bílý
- 3lžíceMajonéza
- 1lžičkaHarissa pasta
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1stroužekČesnek
- 1kusKuřecí prsa
- 1kusBobkový list
- 1kusHřebíček
- 2kusyŠalotka
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžičkaKurkuma
- 2lžíceHrozinky
- 3kusyCeler řapíkatý
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžičkaKmín římský
- 1špetkaSkořice mletá
- 3lžíceOlej sezamový
- 2kusyCitrony
- 50gramůOříšky piniové
- 1litrVývar drůbeží
- 0,5kusMáta
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1825 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
66 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
13 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízek vaříme ve vývaru s bobkovým listem a hřebíčkem asi půl hodiny. Vyjmeme a nakrájíme na kousky. Vývar si ponecháme.
- 2V hrnci rozpálíme lžíci oleje, krátce osmahneme rýži, zalijeme vývarem a necháme asi 30 minut dusit na mírném plameni. Šalotky a česnek oloupeme, nasekáme najemno a krátce opečeme v pánvi na dvou lžících sezamového oleje. Přidáme pinie, rozinky a ještě chvíli dusíme.
- 3Řapíkatý celer a jarní cibulky očistíme a nakrájíme na jemné plátky. Mátu nasekáme najemno a vše vmícháme do ještě teplé rýže.
- 4Polovinu citrónové šťávy smícháme s kmínem, kurkumou a skořicí, vmícháme do salátu.
- 5Všechny suroviny na dresink promícháme se zbytkem citrónové šťávy a podáváme k salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.