Arabský rýžový salát

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1825 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
66 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
13 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí řízek vaříme ve vývaru s bobkovým listem a hřebíčkem asi půl hodiny. Vyjmeme a nakrájíme na kousky. Vývar si ponecháme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme lžíci oleje, krátce osmahneme rýži, zalijeme vývarem a necháme asi 30 minut dusit na mírném plameni. Šalotky a česnek oloupeme, nasekáme najemno a krátce opečeme v pánvi na dvou lžících sezamového oleje. Přidáme pinie, rozinky a ještě chvíli dusíme.
  • 3
    Řapíkatý celer a jarní cibulky očistíme a nakrájíme na jemné plátky. Mátu nasekáme najemno a vše vmícháme do ještě teplé rýže.
  • 4
    Polovinu citrónové šťávy smícháme s kmínem, kurkumou a skořicí, vmícháme do salátu.
  • 5
    Všechny suroviny na dresink promícháme se zbytkem citrónové šťávy a podáváme k salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.