Arléská obloha
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyRajčata
- 1kusLilek
- 100gramůRýže předvařená (parboiled)
- 50gramůVepřové maso libové
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1špetkaŠafrán
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůPetržel kudrnka
- 150mililitrůRajčatová šťáva
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibulku a lehce orestujeme. Bílý chléb bez kůrky natrháme na malé kousky, žampiony pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme a petrželku nakrájíme nadrobno. Vše přisypeme k cibulce na pánev a spolu orestujeme.
- 2Rajčata rozpůlíme, vydlabeme lžičkou vnitřek a naplníme směsí z pánve.
- 3Lilek očistíme, nakrájíme na silnější plátky a na másle lehce orestujeme.
- 4Rýži uvaříme podle návodu na obalu a smícháme s orestovaným vepřovým masem, ke kterému jsme během restování přidali trochu šafránu.
- 5Rajčatovou štávu smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.
- 6Na talíř klademe dvě půlky plněných rajčat, kopeček rýže se šafránem a masem, obložíme plátky restovaného lilku. Vše přelijeme rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.