Arléská obloha

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibulku a lehce orestujeme. Bílý chléb bez kůrky natrháme na malé kousky, žampiony pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme a petrželku nakrájíme nadrobno. Vše přisypeme k cibulce na pánev a spolu orestujeme.
  • 2
    Rajčata rozpůlíme, vydlabeme lžičkou vnitřek a naplníme směsí z pánve.
  • 3
    Lilek očistíme, nakrájíme na silnější plátky a na másle lehce orestujeme.
  • 4
    Rýži uvaříme podle návodu na obalu a smícháme s orestovaným vepřovým masem, ke kterému jsme během restování přidali trochu šafránu.
  • 5
    Rajčatovou štávu smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.
  • 6
    Na talíř klademe dvě půlky plněných rajčat, kopeček rýže se šafránem a masem, obložíme plátky restovaného lilku. Vše přelijeme rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.