Arménská dolma ve vinných listech
80 min.
Ingredience
- 550gramůSkopová plec
- 7stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 3lžícePetržel - nať
- 500gramůRýže dušená
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůVinné listy
- 50gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1litrMléko - podmáslí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
48 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou skopovou plec umeleme, 5 stroužků česneku prolisujeme a nadrobno nasekáme cibuli a zelenou petrželku.
- 2Mleté maso smícháme s dušenou rýží, česnekem, cibulí, petrželkou, solí a pepřem, vše dobře promícháme. Z opláchnutých velkých vinných listů odstraníme stopky, listy položíme po dvou na sebe, poklademe nádivkou a stočíme v závitky.
- 3Závitky urovnáme do kastrolu, osolíme, poklademe vločkami másla, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou hodinu dusíme.
- 4Dolmu podáváme s kyselým mlékem, ochuceným utřeným česnekem se solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.