Arménské smažené masové knedlíčky

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1197 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
79 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umeleme telecí maso a drobně nakrájíme cibuli, kterou orestujeme na másle.
  • 2
    V míse smícháme mleté maso s restovanou cibulí, žloutkem, dušenou rýží, solí, pepřem a muškátovým květem. Směs dobře propracujeme, vytvoříme z ní knedlíčky, které povaříme 15-20 minut ve slaném zeleninovém vývaru, drátěnou naběračkou je vybereme a necháme okapat.
  • 3
    Uvařené knedlíčky pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a v rozpáleném oleji je dozlatova osmažíme.
  • 4
    Hotové knedlíčky podáváme se čtvrtkami posolených rajčat, které pokapeme vinným olejem a vinným octem a posypeme nadrceným česnekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.