Arménské smažené masové knedlíčky
60 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí plec
- 1kusCibule
- 500gramůRýže dušená
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 8kusůRajčata
- 2lžíceOlej hroznový
- 2lžíceOcet vinný
- 4stroužkyČesnek
- 200mililitrůOlej slunečnicový
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1197 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
79 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Umeleme telecí maso a drobně nakrájíme cibuli, kterou orestujeme na másle.
- 2V míse smícháme mleté maso s restovanou cibulí, žloutkem, dušenou rýží, solí, pepřem a muškátovým květem. Směs dobře propracujeme, vytvoříme z ní knedlíčky, které povaříme 15-20 minut ve slaném zeleninovém vývaru, drátěnou naběračkou je vybereme a necháme okapat.
- 3Uvařené knedlíčky pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a v rozpáleném oleji je dozlatova osmažíme.
- 4Hotové knedlíčky podáváme se čtvrtkami posolených rajčat, které pokapeme vinným olejem a vinným octem a posypeme nadrceným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.