Arroz al horno

60 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6559 kcal
Bílkoviny
1135 g
Tuky
22 g
Sacharidy
429 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova. Dáme stranou.
  • 2
    Rajčata oloupeme a 4 rajčata nakrájíme na kousky a jedno nakrájíme na plátky.
  • 3
    Do výpeku z masa dáme na kousky nakrájená rajčata a rýži a krátce orestujeme. Poté vše přesypeme do zapékací misky.
  • 4
    Doprostřed zapékací misky s rýží zapíchneme palici česneku, kterou jsme seřízli tak, aby vyčuhovaly všechny stroužky.
  • 5
    Rajče nakrájené na plátky rozložíme kolem palice česneku.
  • 6
    Brambory a slaninu také nakrájíme na plátky a uděláme s nimi to, co s rajčetem.
  • 7
    Vývar smícháme se šafránem a přelijeme jím celou směs.
  • 8
    Pečeme 30-40 minut na 190 °C. Tekutina by se měla ztratit a rýže změknout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.