Artyčokový salát s cizrnou
85 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
37 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu necháme přes noc máčet ve vodě. Fazolky blanšírujeme asi 5 minut, aby byly křupavé, scedíme a zchladíme ve studené vodě, příčně rozpůlíme. Cizrnu uvaříme ve vodě, ve které se máčela (asi 60 minut), slijeme, necháme vychladnout. Společně s fazolkami dáme do větší mísy.
- 2Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka, karotku očistíme, nastrouháme nahrubo. Srdíčka artyčoků rozčtvrtíme, smícháme s mrkví, cibulí, nasekanou petrželí a koriandrem.
- 3Česnek oloupeme, kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno.
- 4Smícháme ocet, olej, hořčici, citrónovou šťávu, kmín, sůl, pepř a nakonec kopr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme.
- 5Lískové oříšky opražíme na suché pánvi, aby voněly, a nasypeme je na salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.