Artyčokový salát s cizrnou

85 min.
Evropa

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu necháme přes noc máčet ve vodě. Fazolky blanšírujeme asi 5 minut, aby byly křupavé, scedíme a zchladíme ve studené vodě, příčně rozpůlíme. Cizrnu uvaříme ve vodě, ve které se máčela (asi 60 minut), slijeme, necháme vychladnout. Společně s fazolkami dáme do větší mísy.
  • 2
    Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka, karotku očistíme, nastrouháme nahrubo. Srdíčka artyčoků rozčtvrtíme, smícháme s mrkví, cibulí, nasekanou petrželí a koriandrem.
  • 3
    Česnek oloupeme, kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno.
  • 4
    Smícháme ocet, olej, hořčici, citrónovou šťávu, kmín, sůl, pepř a nakonec kopr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme.
  • 5
    Lískové oříšky opražíme na suché pánvi, aby voněly, a nasypeme je na salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.