Artyčoky plněné oříšky
65 min.
Ingredience
- 4kusyArtyčoky
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůOlivy černé
- 60gramůRajčata
- 60gramůStrouhanka
- 25gramůArašídy
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 700mililitrůVoda pitná
- 1hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
56 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Košťály a vrchní listy artyčoků odkrojíme. Nůžkami zastřihneme špičky listů. Do hrnce dáme 2 artyčoky s polovinou dávky vody a polovinou dávky citronové šťávy. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté artyčoky obrátíme na bok. Necháme stát 3 minuty, poté je vyndáme a necháme okapat a obrátíme vršky dolů, aby vychladly. To samé uděláme se zbývajícími artyčoky.
- 2Do pánve dáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli a 2 lžíce oleje. Pod pokličkou smažíme 2 minuty, pak přidáme pokrájené olivy, žampiony a rajčata. Dusíme 2 minuty. Přidáme strouhanku, arašídy, bazalku, sůl a pepř.
- 3Artyčoky obrátíme do správné polohy a rozevřeme je. Odstraníme zabarvené středové listy, lžičkou vydloubneme střed hlavičky a zahodíme ho.
- 4Náplň rozdělíme na 4 porce a plníme jí artyčoky. Listy kolem náplně přimáčkneme zpět.
- 5Artyčoky narovnáme na plochou nádobu, zakápneme zbylým olejem a pečeme 8 minut.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.