Artyčoky plněné oříšky

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
56 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Košťály a vrchní listy artyčoků odkrojíme. Nůžkami zastřihneme špičky listů. Do hrnce dáme 2 artyčoky s polovinou dávky vody a polovinou dávky citronové šťávy. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté artyčoky obrátíme na bok. Necháme stát 3 minuty, poté je vyndáme a necháme okapat a obrátíme vršky dolů, aby vychladly. To samé uděláme se zbývajícími artyčoky.
  • 2
    Do pánve dáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli a 2 lžíce oleje. Pod pokličkou smažíme 2 minuty, pak přidáme pokrájené olivy, žampiony a rajčata. Dusíme 2 minuty. Přidáme strouhanku, arašídy, bazalku, sůl a pepř.
  • 3
    Artyčoky obrátíme do správné polohy a rozevřeme je. Odstraníme zabarvené středové listy, lžičkou vydloubneme střed hlavičky a zahodíme ho.
  • 4
    Náplň rozdělíme na 4 porce a plníme jí artyčoky. Listy kolem náplně přimáčkneme zpět.
  • 5
    Artyčoky narovnáme na plochou nádobu, zakápneme zbylým olejem a pečeme 8 minut.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.