Artyčoky s kořeněnou omáčkou
85 min.
Ingredience
- 1,2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 4kusyArtyčoky
- 1lžičkaSůl
- 400gramůBrambory
- 4kusyRajčata
- 100mililitrůOlej olivový
- 200gramůMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
61 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky omyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme střed. Znovu omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Slijeme a necháme okapat.
- 2Mrkev a brambory oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a vše nahrubo nakrájíme.
- 3V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme brambory a mrkev. Artyčoky urovnáme do kastrolu řezem nahoru, posypeme je tymiánem, nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme.
- 4Přilijeme vývar, víno a citronovou šťávu. Uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.