Artyčoky s kořeněnou omáčkou

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
61 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky omyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme střed. Znovu omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Mrkev a brambory oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a vše nahrubo nakrájíme.
  • 3
    V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme brambory a mrkev. Artyčoky urovnáme do kastrolu řezem nahoru, posypeme je tymiánem, nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme.
  • 4
    Přilijeme vývar, víno a citronovou šťávu. Uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.