Artyčoky se sardelovou náplní
55 min.
Ingredience
- 800gramůArtyčoky
- 50gramůOlej slunečnicový
- 1stroužekČesnek
- 60gramůStrouhanka
- 200gramůSardelové řezy
- 30gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vybereme 4 větší artyčoky, odřízneme spodní dřevnaté listy a seřízneme je tak, aby na talíři stály. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, sardelky vykostíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, petrželku, strouhanku a osmahneme. Přidáme máslo, posekané sardelky, promícháme a odstavíme. Podle chuti osolíme, opepříme. Listy artyčoků rozevřeme, dovnitř naneseme sardelovou nádivku. Artyčoky vyskládáme do pekáčku, pokapeme panenským olejem, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme pod pokličkou do měkka.
- 3Artyčoky postavíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.