Asijský vepřový guláš
20 min.
Ingredience
- 5lžicOlej arašídový (podzemnicový)
- 600gramůVepřové maso libové
- 400gramůČočka sterilovaná
- 2lžíceOcet jablečný
- 1špetkaSůl
- 100gramůZelenina kořenová
- 1špetkaHřebíček mletý
- 3kusyCibule červená
- 1špetkaCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a 2-3min orestujeme polévkovou zeleninu a najemno nasekanou cibuli a česnek. Poté přídáme maso a opékáme další 3-4min.
- 3Čočku necháme okapat na sítě a spolu s vývarem přidáme do pánve. Na mírném ohni 4-5min podusíme.
- 4Guláš dochutíme sójovou omáčkou, octem, cukrem a kořením. Posypeme nasekanými lístky koriandru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.