Aspik s rajčaty
50 min.
Ingredience
- na ozdobu
- 2lžíceMajonéza
- 4kusyPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Masitá zralá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavíme semen. Pak rajčata pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, potom přidáme rajčata, sůl, pepř, oregano, balsamikový ocet a vše dusíme asi 10 minut pod pokličkou.
- 2Mezitím si želatinu dáme do studené vody na 5 minut nabobtnat.
- 3Podušená rajčata odstavíme z plotny a přimícháme k nim nabobtnalou želatinu.
- 4Formu ve tvaru věnce vypláchneme studenou vodou a pak ji naplníme aspikem s rajčaty. Když vychladne, dáme ji do chladničky na 3 hodiny zatuhnout. Okraje aspiku uvolníme špičkou nože, formu krátce ponoříme do horké vody a aspik vyklopíme na mísu.
- 5Nakrájený aspik ozdobíme kopečkem majonézy a snítkami petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.