Aspik s rajčaty

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Masitá zralá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavíme semen. Pak rajčata pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, potom přidáme rajčata, sůl, pepř, oregano, balsamikový ocet a vše dusíme asi 10 minut pod pokličkou.
  • 2
    Mezitím si želatinu dáme do studené vody na 5 minut nabobtnat.
  • 3
    Podušená rajčata odstavíme z plotny a přimícháme k nim nabobtnalou želatinu.
  • 4
    Formu ve tvaru věnce vypláchneme studenou vodou a pak ji naplníme aspikem s rajčaty. Když vychladne, dáme ji do chladničky na 3 hodiny zatuhnout. Okraje aspiku uvolníme špičkou nože, formu krátce ponoříme do horké vody a aspik vyklopíme na mísu.
  • 5
    Nakrájený aspik ozdobíme kopečkem majonézy a snítkami petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.