Avokádový salát s hráškem
25 min.
Ingredience
- 1kusŠtěrbák zahradní
- 200gramůHrášek
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3kusyAvokádo
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOcet vinný
- 3lžícePomerančová šťáva
- 3lžíceOříšky piniové
- 1lžičkaHořčice
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 2kusyPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
20 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Omytý salát natrháme na kousky. Piniové oříšky nasucho opražíme na pánvi. Hrášek a fazolky povaříme v osolené vodě asi 4 minuty.
- 2Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou.
- 3Oloupaný, nasekaný česnek smícháme s octem, pomerančovou šťávou, hořčicí, olejem, solí, pepřem a cukrem.
- 4Na talíře rozdělíme kousky salátu, hrášek, fazolky a avokádo. Vše pokapeme připravenou zálivkou, ozdobíme dílky pomeranče a posypeme piniemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.