Avokádový tartar s grilovanými krevetami
25 min.
Ingredience
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůKopr čerstvý
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 1kusLimetka
- 10mililitrůBalsamico ocet
- 20gramůSezam - semena
- 6kusůAvokádo
- 40mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
58 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
22 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na malinké kousky. Vložíme do misky, zakapeme limetkovou šťávou proti zhnědnutí a smícháme se sezamovými semínky. Osolíme, opepříme podle chuti, zakapeme balsamikovým octem.
- 2Krevety namočíme do sezamového oleje a ogrilujeme 10 minut za průběžného otáčení, hotové osolíme, opepříme a posypeme nasekaným koprem.
- 3Malou kulatou formu (nebo možno použít i misku) vytřeme zbylým sezamovým olejem a naplníme avokádovou směsí a upěchujeme. Vyklopíme na střed talíře a poklademe grilovanými krevetami. Každou porci ozdobíme měsíčkem limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.