Babiččina paštika
90 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,25hrnekMáslo čerstvé
- 500gramůJátra kuřecí
- 0,5lžičkaSůl
- 1hrstOregano sušené
- 100mililitrůSádlo škvařené
- 50gramůMandle
- 2lžíceSherry brandy
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
550 mg
Postup přípravy
- 1Opláchnutá játra nakrájíme na kousky. Spolu s česnekem rozmixujeme na hladkou kaši. Přilijeme brandy, rozpuštěné máslo, pepř, sůl a polovinu připravených bylinek. Přidáme oloupané nasekané mandle a vše rozmixujeme.
- 2Směs nalijeme do zapékacích misek, které jsme vymazali sádlem a vložíme do pekáče s horkou vodou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Po upečení necháme vychladnout a přelijeme sádlem.
- 4Necháme odležet v lednici do druhého dne.
- 5Paštiku ozdobíme zbylými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.