Bačův hrnec
110 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 1kilogramJehněčí maso
- 500gramůBrambory
- 3kusyRajčata
- 3kusyPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 3lžícePetržel - nať
- 1decilitrVoda pitná
- 0,5litrJogurt bílý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusČesnek
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Tučnější skopové maso omyjeme a pokrájíme na větší kusy a odložíme do mísy.
- 2Připravíme si zeleninu a každý druh si dáme zvlášť do misky.
- 3Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, oloupané umyté brambory a oloupaná rajčata pokrájíme na kolečka. Papriky bez jadřinců nakrájíme na proužky. Zelenou nať petržele a chilli papričky pokrájíme nadrobno.
- 4Větší hlubší hrnec vymažeme olejem, na dno dáme maso a postupně budeme vrstvit zeleninu. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a chilli papričkou, česnekem, a kmínem. Zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Dusíme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso a zelenina nezměknou.
- 5Občas se během dušení podíváme a podlijeme vodou podle potřeby.
- 6Je dobré občas s hrncem zatřást, aby se nám spodek nepřipaloval.
- 7V jogurtu si rozmícháme dohladka mouku, kterou přidáme ke konci vaření. Spolu s jogurtem pokrm dusíme jen 10 minut.
- 8Podáváme s chlebem jako hlavní jídlo.
- 11
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.