Bačův hrnec

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tučnější skopové maso omyjeme a pokrájíme na větší kusy a odložíme do mísy.
  • 2
    Připravíme si zeleninu a každý druh si dáme zvlášť do misky.
  • 3
    Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, oloupané umyté brambory a oloupaná rajčata pokrájíme na kolečka. Papriky bez jadřinců nakrájíme na proužky. Zelenou nať petržele a chilli papričky pokrájíme nadrobno.
  • 4
    Větší hlubší hrnec vymažeme olejem, na dno dáme maso a postupně budeme vrstvit zeleninu. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a chilli papričkou, česnekem, a kmínem. Zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Dusíme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso a zelenina nezměknou.
  • 5
    Občas se během dušení podíváme a podlijeme vodou podle potřeby.
  • 6
    Je dobré občas s hrncem zatřást, aby se nám spodek nepřipaloval.
  • 7
    V jogurtu si rozmícháme dohladka mouku, kterou přidáme ke konci vaření. Spolu s jogurtem pokrm dusíme jen 10 minut.
  • 8
    Podáváme s chlebem jako hlavní jídlo.
  • 11

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.