Baklažány plněné masovou směsí
65 min.
Ingredience
- 50mililitrůVoda pitná
- 600gramůLilek
- 250gramůVepřové maso mleté
- 30gramůStrouhanka
- 70mililitrůMléko polotučné
- 25gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůRohlík grahamový
- 50gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Strouhanku nasypeme do mléka a necháme nasáknout. Všechny suroviny spolu promícháme a do masové směsi zapracujeme jedno vejce.
- 2Baklažány (lilky) oloupeme, rozřízneme napůl, vydlabeme dužinu, naplníme masovou směsí a vyskládáme do pekáčku s roztaveným máslem. Podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme zvolna asi 30 až 35 minut.
- 3Baklažány rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.