Bakofa
125 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 200gramůŠalotka
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 700gramůBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMajoránka
- 600gramůKapusta růžičková
- 300gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 0,25litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, jednu očištěnou šalotku jemně nasekáme, oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Vše smícháme se solí, pepřem, bobkovým listem, vývarem a vínem, necháme marinovat 12 hodin.
- 2Římský hrnec namočíme do vody asi na 10 minut.
- 3Oloupané brambory a mrkev krájíme na plátky, zbylé šalotky rozkrájíme na kostky.
- 4Omyté kapustičky překrojíme, dusíme na másle asi 3 minuty. Přidáme zeleninu a nasekanou petržel. Polovinu směsi dáme do římského hrnce, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Navršíme na ni maso, zbylou zeleninu, vše ochutíme, zalijeme přecezenou marinádou. Přikryté vložíme do studené trouby, při teplotě 225 stupňů Celsia dusíme 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.