Balíčky z mořského vlka
25 min.
Ingredience
- 1kilogramMořský vlk
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 20gramůZázvor mletý
- 3gramyBadyán
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCibulka jarní
- 1kusLimetka
- 400gramůRýže dušená
- Na zálivku
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 40mililitrůVíno rýžové čínské
- 20mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořského vlka nakrájíme na 4 porce. Osolíme, opepříme a položíme na střed čtverce z alobalu. Na každou porci vložíme plátek česneku, pár koleček jarní cibulky, trochu nastrouhaného zázvoru a špetku badyánu. V misce smícháme sezamový olej, šťávu z limetky, sójovou omáčku a rýžové víno a tuto zálivku rozdělíme na jednotlivé porce. Alobal pevně složíme do balíčku a grilujeme 10 minut, dalších 5 minut ještě necháme dojít mimo gril.
- 2Podáváme s dušenou rýží, ozdobené plátkem limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.