Balkánské čufty
65 min.
Ingredience
- Na zalití
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5litrZakysaná smetana
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusPaprika mletá sladká
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusStrouhanka
- 500gramůJehněčí maso
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1kusTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
53 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme.
- 2Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní nasekanou petrželovou nať, promícháme a ihned odstavíme z ohně. Petržel nesmí zhnědnout. Tuto směs přidáme k namletému masu, přimícháme česnek utřený se solí, směs okořeníme a dle potřeby osolíme.
- 3Prkénko posypeme strouhanou houskou a tvarujeme na něm kuličky velké jako vlašský ořech. Kuličky (čufty) vkládáme na horký tu a rychle opečeme ze všech stran.
- 4Opečené čufty vkládáme do zapékací mísy a pečeme zhruba 1/2 hodiny.
- 5Na závěr čufty zalijeme osolenou kyselou smetanou se zakvedlanými vejci a zapečeme, až směs ztuhne.
- 6Jako přílohu podáváme chléb a zeleninové saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.