Balkánské čufty

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
53 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme.
  • 2
    Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní nasekanou petrželovou nať, promícháme a ihned odstavíme z ohně. Petržel nesmí zhnědnout. Tuto směs přidáme k namletému masu, přimícháme česnek utřený se solí, směs okořeníme a dle potřeby osolíme.
  • 3
    Prkénko posypeme strouhanou houskou a tvarujeme na něm kuličky velké jako vlašský ořech. Kuličky (čufty) vkládáme na horký tu a rychle opečeme ze všech stran.
  • 4
    Opečené čufty vkládáme do zapékací mísy a pečeme zhruba 1/2 hodiny.
  • 5
    Na závěr čufty zalijeme osolenou kyselou smetanou se zakvedlanými vejci a zapečeme, až směs ztuhne.
  • 6
    Jako přílohu podáváme chléb a zeleninové saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.