Balzamiková omáčka

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
61 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku nalijeme balsamico, přidáme najemno nasekaný estragon, na kostičky nakrájenou jarní cibulku, celý pepř a chvilku povaříme. Necháme vychladnout a přelijeme do žáruvzdorné misky.
  • 2
    Přidáme žloutky a 30 ml studené vody, vše důkladně prošleháme ve vodní lázni. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezíská světlou barvu.
  • 3
    Potom do misky zašleháme máslo, limetkovou šťávu, nasekanou pažitku, kerblík, osolíme, opepříme a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.