Barevná zeleninová paela
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 10mililitrůOlej olivový
- 120gramůCelozrnná rýže
- 1špetkaŠafrán
- 1lžičkaKurkuma
- 100gramůFazolky mražené
- 150gramůMrkev kořen
- 50gramůKukuřice mražená
- 100gramůPórek
- 100gramůKrab
- 2špetkyPetržel - nať
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 300mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej a a česnek s cibulí dozlatova osmahneme. Přidáme přírodní rýži, mícháme a necháme zesklovatět. Do kuřecího vývaru vmícháme šafrán nebo kurkumu a vývarem zalijeme rýži. V mírném teple necháme rýži nabobtnat asi 30 - 40 minut. Dle potřeby můžeme přidat ještě nějakou tekutinu. Mezitím očistíme, omyjeme a na malé kousky nakrájíme zeleninu. V trošce vody 3 minuty blanšírujeme fazolky. Asi 10 minut před dovařením rýže přidáme kousky mrkve a fazolí. Pórek přidáme 5 minut před dovařením rýže. Dochutíme solí a spoustou pepře. Chvilku před podáváním vmícháme kukuřici a kraby. Hotovou paelu servírujeme posypanou omytou a najemno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.