Barevný fazolový salát

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny druhy fazolí, bílé, černé, červené a hnědé sušené fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den k nim do vody přidáme tymián a necháme 90 minut povařit, aby zcela změkly. Pak je necháme na sítu okapat.
  • 2
    Zelené fazolky opláchneme a odkrojíme z nich oba konce. Vložíme je do osolené vody a vaříme 10 minut, potom vodu scedíme a fazolky zchladíme studenou vodou a nakonec necháme okapat na sítu.
  • 3
    Všechny 3 papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka a pokrájíme na tenké nudličky.
  • 4
    Do misky vložíme uvařené červené, bílé, hnědé a černé fazole, přidáme zelené fazolky a nudličky z paprik. Všechno promícháme.
  • 5
    V misce si smícháme hořčici, sůl a ocet s pepřem. Promícháváme, dokud se sůl nerozpustí, pak postupně přidáváme olej. Vyrobenou zálivkou přelijeme salát a lehce promícháme. Vložíme do chladničky, kde necháme alespoň 3 hodiny odležet, nejlépe ovšem přes noc.
  • 6
    Před podáváním pokrájíme oloupanou cibuli na kolečka včetně svěží části natě a vmícháme do salátu, ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.