Barevný fazolový salát
120 min.
Ingredience
- Na salát
- 100gramůFazole bílé
- 100gramůFazole červené
- 100gramůFazole hnědé
- 100gramůFazole černé
- 50gramůTymián čerstvý
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 50gramůCibulka jarní
- 50gramůPetržel - nať
- 3litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- Na zálivku
- 1lžíceHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOcet vinný červený
- 2lžíceBalsamico ocet
- 10lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Všechny druhy fazolí, bílé, černé, červené a hnědé sušené fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den k nim do vody přidáme tymián a necháme 90 minut povařit, aby zcela změkly. Pak je necháme na sítu okapat.
- 2Zelené fazolky opláchneme a odkrojíme z nich oba konce. Vložíme je do osolené vody a vaříme 10 minut, potom vodu scedíme a fazolky zchladíme studenou vodou a nakonec necháme okapat na sítu.
- 3Všechny 3 papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka a pokrájíme na tenké nudličky.
- 4Do misky vložíme uvařené červené, bílé, hnědé a černé fazole, přidáme zelené fazolky a nudličky z paprik. Všechno promícháme.
- 5V misce si smícháme hořčici, sůl a ocet s pepřem. Promícháváme, dokud se sůl nerozpustí, pak postupně přidáváme olej. Vyrobenou zálivkou přelijeme salát a lehce promícháme. Vložíme do chladničky, kde necháme alespoň 3 hodiny odležet, nejlépe ovšem přes noc.
- 6Před podáváním pokrájíme oloupanou cibuli na kolečka včetně svěží části natě a vmícháme do salátu, ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.