Barevný rosol

45 min.
Česká republika

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme, uvaříme doměkka a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, 1 dílkem šalotky, 3-4 kapkami tabasca, solí, pepřem a trochou vody ve které se vařila.
  • 2
    Cukety uvaříme a rozmixujeme s trochou česneku, solí a pepřem.
  • 3
    Fenykl očistíme a uvaříme spolu s dílkem citronu. Poté ho rozmixujeme se špetkou soli a lístkem bazalky.
  • 4
    Želatinu rozdělíme do třech misek a namočíme. Jednu porci vymačkáme a necháme rozpustit na mírném ohni v 50ml vody. Odstavíme, přidáme rozmixovanou mrkev. Vznikne nám mrkvový rosol.
  • 5
    Ze zbylých porcí stejným způsobem připravíme rosol z fenyklu a cuket.
  • 6
    Mrkvový rosol rozdělíme do 8 formiček a necháme ztuhnout v lednici. Poté na něj nalijeme vrstvu cuketového rosolu, necháme ztuhnout, nalijeme fenyklový rosol a po ztuhnutí opět mrkvový.
  • 7
    Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, ochutíme solí a oreganem. Necháme 2 min zapéct v troubě předehřáté na 180C.
  • 8
    Ztuhlý rosol vyklopíme, nakrájíme na cihličky a podáváme na plátcích bagety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.