Barevný rosol
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
16 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, uvaříme doměkka a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, 1 dílkem šalotky, 3-4 kapkami tabasca, solí, pepřem a trochou vody ve které se vařila.
- 2Cukety uvaříme a rozmixujeme s trochou česneku, solí a pepřem.
- 3Fenykl očistíme a uvaříme spolu s dílkem citronu. Poté ho rozmixujeme se špetkou soli a lístkem bazalky.
- 4Želatinu rozdělíme do třech misek a namočíme. Jednu porci vymačkáme a necháme rozpustit na mírném ohni v 50ml vody. Odstavíme, přidáme rozmixovanou mrkev. Vznikne nám mrkvový rosol.
- 5Ze zbylých porcí stejným způsobem připravíme rosol z fenyklu a cuket.
- 6Mrkvový rosol rozdělíme do 8 formiček a necháme ztuhnout v lednici. Poté na něj nalijeme vrstvu cuketového rosolu, necháme ztuhnout, nalijeme fenyklový rosol a po ztuhnutí opět mrkvový.
- 7Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, ochutíme solí a oreganem. Necháme 2 min zapéct v troubě předehřáté na 180C.
- 8Ztuhlý rosol vyklopíme, nakrájíme na cihličky a podáváme na plátcích bagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.