Barevný slepičí salát
125 min.
Ingredience
- 2kusyStehno slepičí
- 2kusyCibule
- 1kusBobkový list
- 2kusyJalovec
- 2kusyPomeranče
- 1kusPaprika červená
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 1lžičkaKari koření
- 150gramůJogurt nízkotučný
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 2špetkyPažitka
- 1litrVoda pitná
- 0,75lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V hrnci uvaříme vodu, přidáme bobkový list, jalovec a jednu oloupanou cibuli. Slepičí stehna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 30 minut.
- 2Oloupeme pomeranče i s vnitřní bílou slupkou. Dužinu nakrájíme na plátky. Omyjeme paprikový lusk, zbavíme ho semínek a bílé přepážky. Oloupeme druhou cibuli a najemno nasekáme. Necháme okapat chřest z plechovky, šťávu slijeme a odložíme 100ml. Posekáme chřest na malé kousky. Všechny přísady promícháme.
- 3Ke konci doby vaření vyjmeme slepičí stehna z hrnce, zbavíme je kůže a kostí a maso pokrájíme na kostičky.
- 4Smícháme šťávu z chřestu s kari, jogurtem, octem a dochutíme worchestrovou omáčkou, solí a pepřem. Takto připravenou marinádu smícháme s přísadami do salátu a necháme hodinu uležet.
- 5Při podávání posypeme jemně nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.