Barevný slepičí salát

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci uvaříme vodu, přidáme bobkový list, jalovec a jednu oloupanou cibuli. Slepičí stehna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 30 minut.
  • 2
    Oloupeme pomeranče i s vnitřní bílou slupkou. Dužinu nakrájíme na plátky. Omyjeme paprikový lusk, zbavíme ho semínek a bílé přepážky. Oloupeme druhou cibuli a najemno nasekáme. Necháme okapat chřest z plechovky, šťávu slijeme a odložíme 100ml. Posekáme chřest na malé kousky. Všechny přísady promícháme.
  • 3
    Ke konci doby vaření vyjmeme slepičí stehna z hrnce, zbavíme je kůže a kostí a maso pokrájíme na kostičky.
  • 4
    Smícháme šťávu z chřestu s kari, jogurtem, octem a dochutíme worchestrovou omáčkou, solí a pepřem. Takto připravenou marinádu smícháme s přísadami do salátu a necháme hodinu uležet.
  • 5
    Při podávání posypeme jemně nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.