Bavorské opilé zaječí řízky
90 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 3kusyRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,2decilitryMartell cognac
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 2decilitryVíno červené
- 2kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 1plátekChléb konzumní
- 4lžícePovidla švestková
- 350gramůRýže dušená
- 500gramůZaječí stehna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
37 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očistíme cibule a česnek. Cibule pokrájíme nadrobno, česnek utřeme. Větší zaječí zadní stehna omyjeme, osušíme a vykostíme. Maso upravíme na 4 řízky, které zlehka naklepeme, potřeme utřeným česnekem, osolíme a opepříme z každé strany.
- 2Omyjeme petrželovou a celerovou nať a svážeme je. Nakládaná rajčata v misce rozmixujeme na kaši, přidáme hladkou mouku, 1.2 dl koňaku a dobře promícháme. Slaninu pokrájíme na plátky.
- 3V hrnci si rozehřejeme plátky slaniny, přidáme máslo a cibuli, kterou zpěníme, a když se začne smažit, vložíme zaječí řízky, které krátce osmahneme z každé stany dozlatova. Přilijeme 2 dl vody, 2 dl červeného vína, přidáme bobkové listy, nové koření, petrželovou a celerovou nať, 5 lžic nastrouhaného tvrdšího chleba, zakryjeme poklicí a dusíme minimálně 60 minut. Když je maso měkké, přimícháme kaši z rajčat, na dochucení přidáme 3-4 lžíce švestkových povidel a provaříme. Nakonec pikantní omáčku podle chuti dosolíme. K opilým zaječím řízkům podáváme dušenou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.