Bažant s játrovou nádivkou
90 min.
Ingredience
- 1200gramůBažant obecný
- 100gramůStrouhanka
- 100gramůMléko polotučné
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůJátra vepřová
- 50gramůŠunka dušená
- 2kusyVejce slepičí
- 1gramMuškátový květ
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBramborová kaše
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 25gramůHořčice
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra odblaníme a spolu se šunkou umeleme na masovém strojku. Mleté maso vložíme do misky, přidáme kostičky slaniny, strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, muškátový květ, sůl, pepř a důkladně promícháme. Očištěného a vykuchaného bažanta naplníme játrovou nádivkou, zašijeme, potřeme hořčicí, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, osolíme, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení poléváme bažanta vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.
- 2Bažanta naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.