Bažant s kaštany na víně
145 min.
Ingredience
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2gramyJalovec
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 80gramůCibule červená
- 80gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 4stroužkyČesnek
- 400mililitrůVíno červené
- 3kusyBobkový list
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 200gramůKaštany jedlé
- 800gramůBažant obecný
- 40gramůMascarpone
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
34 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kaštany dáme na 5 minut do silně vyhřáté trouby a jakmile začnou praskat, vyjmeme je a oloupeme. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, česnek posekáme najemno. Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, hladkou moukou a osmažíme ze všech stran. Bažanta vyjmeme, na olej nasypeme mrkev, cibuli, celer, česnek a orestujeme. Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, rozmarýn, porce bažanta a kaštany, hrnec zakryjeme, vložíme do trouby a dusíme zvolna zhruba dvě hodiny. Porce bažanta vyjmeme, ze šťávy vyjmeme bobkový list, rozmarýn, z povrchu sebereme tuk, do šťávy přimícháme mascarpone a vyvaříme.
- 2Porce bažanta upravíme na talíře a přelijeme šťávou z hrnce i s kaštany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.