Bažant s šafránovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKari koření
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,3kilogramyBažant obecný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
61 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
945 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného bažanta rozdělíme na čtyři porce, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- 2Do pekáče vložíme porce bažanta, cibuli, slaninu, směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Maso obracíme a poléváme výpekem.
- 3Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme mouku, vmícháme česnek, kari koření, šafrán, smetanu a alespoň deset minut povaříme. Poté omáčku přecedíme a vložíme do ní maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.