Běloruská pečeně
60 min.
Ingredience
- 500gramůKančí maso
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůBrambory
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
180 mg
Postup přípravy
- 1Z kýty divočáka ukrojíme 4 řízky, na okraji je nařízneme, naklepeme, po obou stranách potřeme česnekem rozetřeným se solí a vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Na maso rozprostřeme velkou, na kolečka nakrájenou cibuli, vše poprášíme pepřem, posypeme majoránkou a lístky koriandru a přelijeme hovězím vývarem.
- 2Pekáč zakryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby a necháme 45 minut dusit. Asi 20 minut před koncem dušení k masu přidáme oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory. Na talíře přendáme plátky masa, přidáme brambory, přelijeme šťávou a posypeme sekanou pažitkou
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.