Benátská postní polévka
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 0,5kusCeler bulvový
- 1lžíceRýže loupaná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyPetržel kořen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyMrkev kořen
- 1hrstPažitka
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 60gramůNudle vaječné
- 1hrstSýr Parmezán
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme, očistíme a na nudličky nakrájíme zeleninu.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a petrželku, promícháme a krátce osmahneme.
- 3Přisypeme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a dopoloměkka vaříme.
- 4Rozšleháme se smetanou a pažitkou žloutek a nalijeme do odstavené polévky.
- 5Již nevaříme.
- 6Posypeme parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.