Beskydský hrnec

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
11 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Očištěný pórek pokrájíme na kolečka. Čočku přebereme a promyjeme v sítu. Očistíme cibuli s česnekem. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Uzená žebírka omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou (1,5 litru) a vaříme je doměkka přibližně 60 minut s celou cibulí, bobkovým listem, solí, Vegetou a česnekem. Uvařená žebírka vyjmeme z vývaru spolu s cibulí i bobkovým listem. Z žebírek obereme všechno maso i tučné části a odložíme je do misky.
  • 3
    Z hrnce odebereme vývar a necháme jen 3/4 litru, do kterého dáme vařit čočku. Brambory přidáme až za 10 minut spolu s lžičkou Vegety. Vkládáme vše postupně, abychom dosáhli toho, že se nic nerozvaří. Celkově čočku s brambory vaříme 20-25 minut.
  • 4
    Přibližně 8 minut před dovařením přidáme do polévky pórek. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Maso rozdělíme do talířů a zalijeme ho horkou polévkou. Každou porci posypeme petrželkou a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.